Glen Nevis – Zondag – Cowhill

Vanochtend omdat het zondag is met een cooked breakfast begonnen.
De Ben Nevis staat met zijn top in de wolken daarom maken we vandaag de gisteren per ongeluk gestarte route af. Eerst terwijl ik voor de herberg sta te wachten pak ik even snel Cache Brig-a-doon

De route begint met dezelfde klim die we gisteren afgedaald zijn.
We kijken nog even of het Outlandia planken pad ergens heen gaat maar het lijkt toch te veel af te wijken. Boven op pakken we de Cowhill er bij.

????????????????????????????????????

Uitzicht

Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over Fort William en natuurlijk Loch Eil en Loch Linnhe. Op de top komen ook nog twee propeller vliegtuigjes over die een rook en luchtshow in de verte geven waarschijnlijk voor het WK bergafdalen op de fiets.

????????????????????????????????????

Cowhill route

De route naar Fort William gaat door geurende brem velden. In Fort William aangekomen zoek ik een werkende pin automaat, de meeste zijn leeg, en zijn we het info centrum  in geweest. In een ‘de Crofter’ eten we als lunch haggis met een biertje erbij en wifi voor wat Appjes naar huis. Terug lopen we langs  de weg het dal in hier lopen we ook even langs een earth cache Samuals Stone het is een flinke zwerfkei die ook als wishing stone bekend staat. Bij het Ben Nevis info centrum vertellen ze ons dat maandag een goede dag moet zijn om de berg op te gaan. Je krijgt daar een hele uitleg met foto’s, daar zit je op een kwart en daar begint de sneeuw en wat je allemaal mee moet nemen. ’s avonds een gesprek met iemand die heel Groot Brittannië van John O groath tot Landend aan het fietsen is. We hebben ook nog onze slaapplaatsen verhuisd.

Dit bericht werd geplaatst in 2015 Glen Nevis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s