Glen Nevis – Maandag – Ben Nevis

Vanochtend niet in de jeugdherberg ontbeten maar met een lunch pakket direct vertrokken, het was onderhand toch alweer 8:30. Onderweg de krentenbollen die we van huis hadden meegenomen als ontbijt opgegeten. De klim vanaf de hostel is behoorlijk stijl (en dan valt eten niet mee). Maar boven komt jij bij de normale route. Onderweg lopen we min of op met twee jongens en drie oudere heren. De klim is goed te doen. Op de zadel bij het meertje kom je al wat boven de omliggende heuvels uit.

Stairway to

Stairway to

Daarna beginnen ruime serpentines waar door je langzaam maar zeker over alle omringende bergen uitkijkt. Vanaf 1000 meter ligt er sneeuw dat stuk loopt behoorlijk zwaar. Eerst pap sneeuw waarin je even je grip moet leren vinden. Op de top zak je 10 tot 20 cm door de korst. Maar het uitzicht is schitterend en er zijn alleen hoge wolken.

de Top

de Top

De top is een witte vlakte met een klein schuilhutje en markering voor te top. Hier na even zoeken naar het zomerdeel (ligt onder 2 meter sneeuw) de wintercache Britain’s Highest en earthcache Ben Nevis – Ring of Fire meegepakt.

Na een tijdje moet je toch weer naar beneden. Ook dat was naar verwachting zwaar maar ook weer te doen. Als van ouds zou ik zeggen. Geen echt rare dingen met knie en spieren.

Bijna beneden

Bijna beneden

’s Avonds hebben we gegeten bij de Ben Nevis Inn daar is ook Wifi dus kon de familie op de hoogte gebracht worden.
Na afloop in de herberg nog wat gekletst met een Duitse jongen uit Leipzig en een jongen uit Glasgow. Werd toch een uur of elf.

Dit bericht werd geplaatst in 2015 Glen Nevis en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s