Naar Kraków

Van ochtend op tijd wakker en meteen opgebleven om te ontbijten. Voor 10 uur zijn we  uitgecheckt.
Het is vandaag niet zover dus besluiten we een route langs de adelaarsnesten te nemen.
In ons enthousiasme op de grote weg vergeten we een afslag te nemen. Via Myszkow en Zarki komen we bij het 2e of 3e kasteel van Mirow uit, daarna rijden we langs dat van Bobolice langs. Deze is zo te zien behoorlijk gerestaureerd. Op de een of andere manier hebben we een rondje terug gereden en komen nog eens door Mirow.

Mirow

Vandaar af lukt het min of meer de route te volgen en komen nog langs het zeer toeristische kasteel bij Ogrodzieniec we hebben geen zin om een betaalde parkeerplek te nemen en rijden na een korte stop verder. De Poolse woestijn missen we. Of het moeten de gras vlaktes zijn die we ook in het begin zagen.
Voorbij Olkutz gaan we naar een verlaten wegrestaurant en drinken we thee en cappuccino en een bord tomatensoep met sliertjes.

We zijn op tijd bij het hotel. De auto gaat een paar dagen in de stalling. Onze kamer heeft een aparte ingang naast het eigenlijke hotel. Het is wat klein maar we hebben een balkon boven de straat.
We besluiten een rondrit in een electrocar te nemen. Twee etappes voor 300zl. De gids was iemand uit Donesk zijn familie was naar een tweede huisje uitgeweken en hij zit nu in Polen. De eerste etappe ging langs Wawel door de oude stad, de tweede helft door de wijk Kazimierz waar ons hotel is.
We eten iets in een restaurant aan Plac Nowy

Bij de buurt Super iets voor vanavond gekocht.

vorige/volgende dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s