Kraków – de Zoutmijn

Vanochtend moeten we vroeg op. Om 7 uur gaan we naar de eerste ontbijt mogelijkheid,  om 8 uur moeten we bij hotel Ester op de bus richting zoutmijn. De minibus haalt op verschillende plaatsen mensen op. Bij het Sheraton stappen we over op een touringcar die ons naar de mijn in Wieliczka brengt. Als groep heb je wat voordelen, je krijgt voorrang.
De rondleiding door de mijn is leuk. Je krijgt een ontvanger waar je de gids mee ontvangt. Eerst ga je met een trappenhuis een flink stuk omlaag. Vandaaruit loop je langs historische voorstellingen, beeldhouwwerken en andere bijzondere punten waaronder de beroemde kathedraal nog verder omlaag. Op een aantal plaatsen zijn restaurantjes en souvinier winkeltjes. Beneden eindigd de route bij een ondergronds complex met zalen en een museum op ongeveer 150 meter onder de grond.
Met de mijnwerkerslift, even inschikken en voor sommigen bukken, ben je zo weer boven.

Daar staat nu een meterslange rij met individuele bezoekers. Gelukkig is er de mijnwerkers band, die speelt in de muziektent een deuntje om de mensen te vermaken.

Eenmaal terug in Krakow gaan we richting Wawel kasteel. Het is ondertussen ontzettend warm. Het is boven nog veel mooier als je van beneden zou denken. De kathedraal het plein van het paleis en het park. We dinken een ice café, ik met mint. Lekker fris. Langs de rivier lopen we naar een kerk aan onze wijk vanwege een earth-cache over de bron met geurend water.
Tijdens het eten later op de avond gaat het even onweren en regenen.
We kijken nu naar een folkfestival op de tv.

vorige/volgende dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s