2 Hertme – Enter

Vandaag lopen we naar ons B&B adres in de buurt van Enter.
Vanwege de weersvoorspelling vertrekken we vroeg. Tijdens het ontbijt plents het behoorlijk. Maar als we weg willen is het gelukkig droog.
Eerst lopen we richting Borne. Vandaar uit gaat de route naar het noorden via een zandweg naar Zenderen. Zenderen lijkt een religieus bolwerk, dit deel van Twente is duidelijk katholiek. Zodra je Zenderen binnenloopt zie je een Karmelieten klooster. Volgens mij is het nu een bejaarden huis.
Vanuit Zenderen gaat het weer zuidwaards en lopen we langs het Karmelietessenklooster. Na een spoorwegovergang komen we bij Picknick boerderij “de Hondeborg” dit is een zelfbedienings rustpunt. Buiten is een tafel met stoeltjes. Maar je kan ook naar binnen. Daar staat een waterkoker en kofiezetapparaten en een met fris gevulde koelkast en een vriezer met ijs. Wij hebben voor de verandering Cup-a-Soep genomen.
Tijdens ons bezoek daar valt er een buitje maar als we verder willen schijnt de zon weer als of er niets gebeurd is.
Na een paar honderd meter komen we langs de cache “Aan de rand van het Kloosterpad” we hebben hem niet kunnen vinden!.

Tijdens het cachen bezoek van een merel

Wat verder ligt een “A1 mini Borne” en de “Azelerbeek” cache deze twee zijn binnen de door ons gestelde tijd ook onvindbaar.
De laatste ligt aan de andere kant van de A1. We lopen nu landgoed Twickel in door een prchtig herftsbos. De bomen worden wat dunner en de zon schijnt er prachtig doorheen. De bladeren zijn nog niet echt bruin. Vlak voor de Noordermolen lopen we nog even verkeerd. Hier valt et Havezatenpad gedeeltelijk samen met onze routen en moet je de aanwijzingen op de markering even goed lezen!
Bij de Noordermolen gaan we even uitrusten.
De tocht gaat verder over een heideveld. Wat later moeten we om de hoge Deldener Es heen en lopen langs een oud jachtslot.
Even later als het tijd wordt om weer even te zitten kome we bij een bankje met wat geocachers. Zij zijn met een pas gepubliceerde cache bezig, ze hebben alle puzzelstukjes gevonden maar weten nog niet hoe hier een goed coordinaat uit te halen.
Wat verder bij Ambt Delden, vlak voor het kanaal, begint het te regenen. In plaats van bij het schootje onder een fietsen afdak te schuilen lopen we door. Het begint te plenzen, gelukkig geen onweer. Voor de brug over het Twente kanaal schuiken we bij een groepje fietsers onder de bomen.
Als het wat droger wordt lopen we verder. Onze broeken en sokken zijn drijfnat.
Op een landweggetje worden we door een Kadaver-truck ingehaald. We willen wachten tot hij klaar is maar dat duurt te lang dus lopen we door. Rond 4 uur zijn we bij “t Schutt’n“, ons logies adres, we hebben een kamer met bedstee en een aparte woonkeuken voor de avond en het ontbijt.
Voor het eten kunnen we fietsen lenen. We gaan optijd naar Enter om nog wat boordschappen te doen. We eten daar ’s avonds bij eetcafe “’t Zumpke“.

[Dag-1] [Dag-3]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s