10 de Boom – Amersfoort

5 januari 2017

Vandaag, in de laatste week van de kerstvakantie, hebben we weer een tijd gemaakt om een etape van het Utrechtpad te lopen.
We beginnen uiteraard bij “de Boom”. Om daar te komen pakken we de trein naar Maarn en stappen daar op bus 82 richting Amersfoort en stappen uit bij halte “de Boom”.

Het is een stralende dag met een temperatuur van rond het vriespunt. De route volgt een stukje fietspad langs de drukke Geerensteinse laan die we na een paar honderd meter over steken om de Vieweg te volgen. We lopen langs wat boerderijtjes en een oude hooiberg. Wanneer de Heiligeberger beek (die we ook volgde) afbuigt vervolgen we de weg langs een stuw en een brug. Wat verderop komen we, volgens de tekst op het hek, op het terrein van Landgoed den Treek. Het huis ligt wat van de route maar het bijbehorende buurtschapje is aardig.

Terenia ziet een hertje, verder zijn er veel roodborstjes.

Als het pad rechtsaf slaat veranderd het landschap van bos in natte veengrond en heide. Bij een boerderij lopen lakenvelders.
Vlak voor dat we rechtsaf een groter pad op slaan pakken we nog even een Cache mee.

Via een heideveld komen we bij de fietsbrug die de A28 oversteekt. Na het bos aan de overkant van de weg komen we langzaam maar zeker in de bebouwde kom.

We besluiten om bij de gasthuisstraat de brug over de Heiligenbergerbeek te pakken om door Randenbroek te lopen.
Na het park volgen we de beek tot we de ringweg kunnen oversteken. De route gaat via de Monickendammer poort de stad in. Lang de Joris kerk en de gracht bij de Havik naar de Koppelpoort.

Bij het Eemplein breken we de route voor vandaag af om naar het station te lopen. Volgende keer beginnen we hier.

[Dag 9], [Dag 11], [route]