5 Cothen – Wijk bij Duurstede

15 juni 2014

Vandaag weer eens een wat langere wandeling.
We parkeren de auto in Cothen en beginnen wat verder op de route. Het overgeslagen stukje lopen we straks als we met de bus terug komen.

Rijnestijn

Het gaan eerste ivm een cache naar het landgoed Rijnestijn. Daarna om het oude kerkje langs nog een stukje oud dorp en tussen de kersenbomen door.

?????????????????????? ??????????????????????

Bij de Cherry Inn steken we de grote weg over en vervolgen de route door een volgens het bordje echt stilte gebied. Er wordt door de vogelverschikkers van de kersenboomgaard hier geen rekening mee gehouden.
Bij ons hebben ze een knal apparaat of lopen ze met pannen en fluitjes door de boomgaard. Hier staat iemand in een wachttoren met een constructie van bellen de vogels de verjagen. (Leuk gezicht en gehoor)

??????????????????????

We verlaten de route om een stukje door natuurgebied Vikinghof te lopen en bekijken een ooievaars nest.

Nadat we de rivier weer zijn overgestoken lopen we tussen het water en de nieuwbouw door het stadje in. We volgen een stukje de cache route maar hij gaat richting eindpunt van de Utrecht pad route, die nog helemaal langs de Lek naar de Irene sluis om loopt.

Dus vanuit het centrum weer richting dijk. Daar gaan we onder de molen door en lopen langs de Lek naar het Amsterdam-Rijn kanaal. Hier volgt een vrij lang fietspad. We lopen niet helemaal naar de sluis maar nemen, vlak daarvoor, een zijweg naar de Middelweg.
Op weg naar het kasteel komen we in de opendag van de Heemtuin terecht. Via het kasteel belanden we weer bij het centrum en drinken wat op het Terras met uitzicht op de haven en de Lek. Hier berekenen we ook de oplossing van de laatste Krommerrijn cache en zoeken die daarna op. We lopen vervolgens naar de bus voor de terugweg naar Cothen.

Hier pakken we, op weg naar de auto, het bij het begin gemiste stukje nog even mee.

Route

[Dag 4], [Dag 6]

Een reactie op 5 Cothen – Wijk bij Duurstede

  1. Pingback: Weer aan het wandelen | Wandelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s