9 de Dennen – de Boom

17 augustus 2016

Onze 9e etappe van het Utrecht pad. We parkeren de auto bij restaurant de Dennen bij Renswoude, waar we de vorige etappe gestopt zijn.

Aan de overkant van de weg gaan we verder op de Liniedijk richting het zuiden. We passeren het “Voorwerk aan de Engelaar” en slaan even verder rechtsaf de Oude holle weg in. Langs deze weg staan naast originele ook wederopbouw boerderijen, deze zijn tijdens de oorlog vernield geraakt en weer opgebouwd. Vervolgens  op Hopeseweg richting Scherpenzeel. Het boekje wijst over de Luntersebeek de eerste weg links aan, maar de markering gaat rechtdoor over de weg en loopt dus een stukje om. Via de rand van het dorp lopen we richting “Huis Scherpenzeel”. De route maakt hier een flink ommetje door het park wat ook wel de moeite waard is.

DSC_0176

Bij een mooi huisje steken we de Lunterse beek weer over en lopen langs de Broekerweg naar het Vallei kanaal waar we de linie dijk weer volgen.

Bij de kruising van het kanaal en de Lambalgseweg (aan de overkant Nieuwstraat) eten we een ijsje bij de ijsco-bus.

Langs het kanaal passeren we de “Post van Lambalgen” en gerestaureerde loopgraven uit de tweede wereldoorlog.
De route verlaat de dijk even gaat tot een sluis door een weiland. Verder op, weer op de dijk zien we een ringslangetje.

DSC_0192
Bij een volgende sluis verlaten we de dijk en gaan via een oude spoordijk naar landgoed de Boom. Bij de poort van het landgoed is de bushalte. We dachten bus net gemist te hebben maar als we net staan te wachten komt hij aanrijden waardoor we weer snel naar de Dennen gebracht worden waar we wat eten en vervolgens weer op huis aan gaan.

[dag 8], [dag 10], [route]